Talradio med Göran Pettersson

Radio är inte längre ett medium som kräver frekvensutrymme, en programtablå och stora ekonomiska investeringar. En blogg och lite inspelningsutrustning räcker alltedes utmärkt. En moderatkollega i riksdagen som har tagit fasta på detta är Göran Pettersson från Norrtälje. Vid sidan av sin textblogg driver han sedan några månader tillbaka en talradiostation, i dagens avsnitt med mig som deltagare.

Ämnet är fildelning, och i mitt tycke täcker vi ganska mycket mark. Det handlar om allt från teknisk utveckling till äganderättens principer och skillnanden mellan att å ena sidan ladda hem en film och att å andra sidan planka i tunnelbanan.

Göran är alltid noggrann med att påpeka att han är en konservativ politiker. Ändå landar vi förvånansvärt nära varandra i våra slutsatser. Jag vill speciellt rekommendera det här programmet till dem som är intresserade av hur fildelningen och upphovsrätten kan betraktas med moderata glasögon.