Storbritannien planerar HADOPI-lag

Nästa land att stänga av fildelare från nätet enligt fransk modell tycks bli Storbritannien.

Storbritanniens handelsminister, Lord Mandelson, har beordrat landets lagstiftare att skissa på nya lagar som ska ge internetleverantörer större makt att stänga av fildelare från internet.
[…]
Ett nytt lagförslag i Storbritannien som går under namnet Digital Britain kommer att presenteras till det brittiska parlamentet nästa månad. Digital Britain kommer göra det möjligt för brittiska internetleverantörer att stänga av internetanvändare som ägnar sig åt olaglig fildelning.

PC för Alla

Sannolikt kommer rätten att stänga av användare att kombineras med en övervakningsskyldighet. Om den brittiska lagen, liksom den franska, kräver avstängning utan rättslig prövning blir tillägg 138 i telekompaketet än mer aktuellt.