Tre principer som kan göra Moderaterna till internetentreprenörernas parti

I dag skriver jag på SvD Brännpunkt om behovet av internetpolitisk förnyelse, och vad Moderaterna kan göra för att bli entreprenörernas parti även i internetmiljön.

Den första principen är att rättig heter är lika viktiga i internetmiljön som i den fysiska miljön. Den andra principen är att entreprenörer ska uppmuntras och inte tyngas av föråldrade regelverk. Den tredje principen är att vi ska ha en marknad på nätet där den som erbjuder de bästa produkterna vinner – inte den som är bäst på att dra sina konkurrenter inför rätta.
[…]
Moderaterna borde vara Black Internets bästa vän och de första att ta initiativ till en lagändring som ger internetentreprenörer lugn och ro. Det är inte rimligt att en liten internetleverantör ska behöva dras in i rättsliga processer på grund av att en kund till en kund bedriver en verksamhet som kan vara otillåten.

Svenska Dagbladet

På DN Debatt skriver MUF:s ordförande Niklas Wykman om vad han tror krävs för att de unga väljarna ska börja se Moderaterna som sitt parti.

Integritetsdebatten har på många sätt format unga människors uppfattning om Moderaterna. Vår politik på området tilltalar inte unga eftersom den saknar bäring på deras verklighet. Vi har inte sett nätet som en arena för frigörelse där kunskap och affärsmöjligheter sprids och skapas. I stället har det misstänkliggjorts som en mötesplats för terrorister, mobbning och spelberoende.

Dagens Nyheter

Kommenterar gör bland annat Göran Pettersson, Kent Persson och Blognyheter