Moderata bloggtips

Jag får ofta bloggkommenterar som går ut på att jag är ensam i moderaterna om att försvara ett fritt och öppet internet. Så är det förstås inte.

Den här postningen vill jag använda till att lyfta fram några medbloggare som delar mitt engagemang för det fria nätet.

Mary X Jensen, som bloggar på MinaModerataKarameller, har inte bara sunda åsikter utan är dessutom en av moderaternas mest aktiva internetentusiaster. Jag och Mary har jobbat sida vid sida genom allt som skett den här mandatperioden i syfte att vrida politiken i vår riktning. Inför valet 2010 är Mary dessutom riksdagskandidat.

Jimmy Baker, som är ordförande för moderaterna i Botkyrka, är även han en stor vän av frihet och teknisk utveckling. Jag kan rekommendera ett besök på hans nystartade blogg.

På tisdag klockan 18.30 ordnar jag och Jimmy ett seminarium i riksdagen med professor Roger Wallis, som bland annat vittnade i rättegången mot the Pirat Bay. Wallis ska prata om den forskning han gjort om upphovsrätt och teknisk utveckling. Anmäl dig gärna om du tycker att det låter intressant.

Kent Persson är oppositionsråd i Örebro läns landsting och förbundsordförande för moderaterna i Örebro. Hans blogg har ett bredare fokus än min egen, men genomsyras av samma värderingar.

Staffan Strömbäck på Ekerö skriver oftast om kommunala frågor ur ett frihetsperspektiv, men slår ibland ett slag för även för den digitala friheten.

Mikael Persson är nyinflyttad stockholmsmoderat, ursprungligen från Norrköping. Han skriver initierat på temat teknik, och ibland om teknikens samverkan med politiken.

Värda ett besök är även Göran Pettersson, självständig tänkare som driver moderaternas enda politiska talradio, och Tokmoderaten, som är vad han heter.