HDMT.net

Ted Valentin och opassande tipsar om den nya streaming-tjänsten hdmt.net.

På webbplatsen möts man av länkar till filmer och tv-serier, och först trodde jag att jag tittade på ytterligare en surfthechannel eller quicksilverscreen, det vill säga en sajt med länkar till material som ligger någon annanstans. Ofta går länkarna till filmer och tv-serier som med låg bild- och ljudkvalité streamas från megavideo eller någon kinesisk sajt som tudou.

Till min förvåning tycks hdmt hosta sina videoklipp själva, och kvalitén är betydligt bättre än kvalitén på de flesta andra streaming-sajter.

Webbplatsens laglighet är svårt att säga så mycket om. Att enbart titta på streamat material är inte förbjudet i Sverige. Att sända strömmad video utan rättighetshavarens tillstånd är däremot förbjudet i de flesta länder.