De där läsplattorna

På Juldagen sålde Amazon fler e-böcker än pappersböcker. “Sålde” kanske jag borde skriva med citationstecken, för det finns ett stort antal e-böcker på Amazon som kostar noll kronor. Sannolikt laddade många nya Kindleägare på Juldagen hem dessa gratisböcker för att testa sin läsplatta.

Mashable påpekar dessutom att e-böckerna fortfarande utklassas av pappersböckerna om vi räknar antalet kopior som sålts under hela Julsäsongen.

Även om e-boken slår igenom är frågan om människor kommer att springa runt med läsplattor. Ett alternativ till att köpa en Kindle är att ladda hem ett gratis program till PCn som klarar Kindleformatet. Med en lätt notebook, som inte behöver kosta mer än en läsplatta, har du e-bokläsaren och alla de andra datorfunktionerna i en apparat.

En särskild liten platta för just böcker framstår inte som rationellt.