Plats 14 på moderaternas lista – ett mandat för fortsatt arbete för framtidens idéer

I går fastställdes den moderata riksdagslistan för Stockholms län. Efter en placering som nummer 11 i provvalet slutade jag som nummer 14 på listan. Det kan ses i perspektivet att Moderaterna i Stockholms län i dag har 17 mandat.

Jag har varit tydlig med vilka frågor jag tänker driva under nästa mandatperiod – censurförbud på internet, budbärarimmunitet för internetoperatörer och begränsningar av upphovsrätten. Blir jag invald i riksdagen i höst har jag ett tydligt moderat mandat i ryggen när jag försvarar yttrandefrihet och rätten till ett privatliv mot antipiratlobbyisterna.

Jag är särskilt glad för det stöd som jag får från Antipiratbyrån. På en nystartad antifildelningsblogg marknadsför Henrik Pontén ett blogginlägg där jag beskriver hur antipiraternas metoder hotar yttrandefriheten.

Pontén kommer att bli en av mina mest effektiva kampanjarbetare i valrörelsen. Han bör dock lära sig de politiska ideologiernas terminologi. Socialismen är en lära som förespråkar förstatligande av ägandet. Att egendom ska nationaliseras är en åsikt som jag aldrig har hört i debatten om ett fritt internet.

Den intressanta frågan är hur lagstiftningen om upphovsrättsmonopol ska utformas för att göra större nytta än skada.