ACTA: Nu vet vi vilka som försvarar hemlighetsmakeriet

Europeiska internetleverantörer fruktar att ACTA-avtalet ska tvinga fram en “graduate response”-modell, det vill säga en skyldighet för företag som Telia och Bredbandsbolaget att varna och stänga av kunder. Samma farhåga finns inom Europaparlamentet.

Arbetet för ökad öppenhet står samtidigt still, skriver IDG och Michael Geist. Singapore och Sydkorea vägrar att gå med på insyn för medborgarna medan USA är tyst och flera Europeiska länder tveksamma. Allt enligt ett dokument från den nederländska regeringen som har läckt ut på Internet.

Uppdatering: Upphovsträtan skriver om svenska regeringstjänstemän som tidigare sagt sig vilja stänga av misstänkta fildelare från nätet och som nu ansvarar för ACTA-förhandlingarna. HAX rapporterar från Europaparlamentet.