Europa behöver en egen Tea Party-rörelse i opposition mot EU:s slöseri

Europaparlamentariker har ett arvode på närmare omkring 75 000 kronor i månaden. Utöver detta får de över 150 000 kronor till assistenter. Men det räcker inte, tycker de. Därför har de nu med en överväldigande majoritet röstat för att ge sig själva ytterligare omkring 15 000 kronor i månaden till assistentlöner.

Det här är natuligtvis inte lika allvarligt som att införa europeiska skatter, eller som att subventionera Greklands misslyckade finanspolitik med skattepengar från andra Europeiska länder. Men det visar att skattebetalarnas resurser inte hanteras med tillräckligt stor respekt och försiktighet.

Nu efterlyser Europaparlamentarikern Dan Hannan, som tillhör det brittiska systerpartiet till oss moderater, en europeisk Tea Party-rörelse av samma slag som de vi ser i USA. Det behövs bevisligen.