Miljöpartiet kan arbeta för att införa Bodströmsamhället – eller samarbeta med alliansen om datalagringen

Miljöpartiet kan inte på en och samma gång arbeta mot datalagringsdirektivet och göra upp med Thomas Bodström, som vill gå längre än någon annan genom att lagra uppgifter om medborgarnas internetvanor i minst ett år.

Om Miljöpartiet menar allvar med att skydda enskildas rätt till privat kommunikation borde de utarbeta en gemensam strategi med de allianspartier som har varit kritiska ända sedan direktivet kom.

Om det skriver jag i Expressen i dag.

Under hård press har ledande miljöpartister nu sagt att överenskommelsen var ett misstag, men deras förtroende bland de unga väljarna är ändå hotat. Flera års hårda angrepp mot regeringen i integritetsdebatten framstår som skådespeleri från ett parti som i utbyte mot ett par ministerposter är beredda att sälja ut medborgarnas rätt till ett privatliv.

Expressen