Vad en röst på Miljöpartiet i själva verket betydde

Till följd av Miljöpartiets framgångar i valet till Europaparlamentet för lite mer än ett år blev Isabella Lövin parlamentariker. Mandatet använder hon till att rösta för krav på hårdare tag mot misstänkta fildelare.

En av fyra gröna ledamöter som röstade för Marielle Gallos rapport var svenska miljöpartisten Isabella Lövin. Hon anser att det är viktigt att skydda kulturarbetarnas möjligheter att få en inkomst.

Europaportalen

Jag undrar hur många av Miljöpartiets väljare som visste att de röstade in en teknikfientlig kandidat som dessutom inte tycks vara insatt i den fråga som partiet gjorde ett stort nummer av i valrörelsen. Att hon okritiskt sväljer myten om att en lönsam kulturbransch förutsätter stärkt upphovsrättsskydd visar att hon inte ens har tagit sig sig att läsa på.

Samtidigt är jag inte särskilt förvånad. Partiet hoppade snabbt på fildelningståget när de märkte att det gav röster – utan att egentligen förstå vad de tog ställning för – och nu när frågan har svalnat hoppar de lika snabbt av.

HAX Christian Engström