Därför bör inte politiker reglera kreditvärderingsinstituten

Istället för att ta sig an skuldproblematiken ger sig EU på budbäraren. När EU:s medlemsstater ska förhandla om lagstiftning mot kreditvärderingsinstitutens nuvarande arbetssätt hamnar vi i en märklig situation där att länder som Grekland, Italien och Frankrike får vara med och påverka vad än så länge oberoende organisationer ska få säga och inte säga om det egna landets kreditvärdighet. En inte alltför vild gissning är att skuldtyngda länder med misskötta ekonomier kommer att vilja införa kraftiga begränsningar av vilka slutsatser kreditvärderingsinstituten får publicera.

SvD Brännpunkt

Henrik Alexandersson kallar på sin blogg tilltaget för strutsbeteende.

Uppdatering:
På dagens möte med EU-Kommissionen tvingades Kommissionär Michel Barnier backa från förslaget att censurera kreditvärderingsinstituten. Om förslaget därmed är acceptabelt återstår att analysera.